,,Copilărie fericită” – un proiect inedit pentru a transmite starea de bine copiilor, părinților, cadrelor didactice și întregului personal din grădiniță
Copilăria, cea mai fragilă perioadă din viața omului este o parte din pânza pe care cel mic își scrie, ajutat de educator și părinte, dar și toți cei cu care interacționează, prima ,,pagină” de formare în educație.
Preșcolarii, acești ,,bulgăre de humă” pot fi ușor modelate prin iscusința dascălului și prin continuarea muncii de la grupă de către părinte, acasă.
În anul școlar 2023-2024, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Iași și la Grădinița cu Program Prelungit ,,Sf. Maria”, s-a desfășurat proiectul ,,Copilărie fericită” în parteneriat cu profesori și elevi voluntari de la Colegiul Național de Artă ,,O. Băncilă” Iași. Proiectul a avut ca grupă țintă 50 de copii cu cerințe educative speciale din unitatea de învățământ, iar în paralel, cu același specific de activități, proiectul s-a extins în alte grădinițe sau școli și licee partenere, atât în mediul urban, cât și în mediul rural: Grădinița cu Program Prelungit nr. 24 Iași, Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 Iași, Colegiul Tehnic ,,Gh.
Asachi” Iași, Școala Gimnazială nr. 1 Domnița, jud. Iași. Amintim și îi mulțumim încă o dată pe această cale doamnei prof. dr. Almășanu Carmen de la Colegiul Național de Artă ,,O. Băncilă” Iași, profesor inimos și devotat care a desfășurat activități de terapie muzicală, alături de elevii îndrumați de dumneaei: Pădurariu Ionuț, Struguri Denis, Chirilă Ana, Beșleagă Delia din clasa a XI-a, Tunza Raluca, Albișteanu Miruna din clasa a X-a și Apopei Iustin din clasa a IX-a.
“Bucuria Învierii” Ediția a X-a – CAER Iași 2024, poziția 1130
“Festivalul Dovlecilor” Ediția a II-a – CAEJ Iași 2024, poziția 78
Proiectul educativ “Festivalul dovlecilor” a fost conceput și pus în practică cu scopul de a “trezi“ conștiința participanților cu privire la viitorul sumbru ce ne așteaptă, dacă nu limităm factorii ce duc la dezechilibre naturale.
Scopul proiectului este formarea și dezvoltarea unui mod de gândire ecologic în rândul copiilor, cadrelor didactice, comunității prin stabilirea conexiunilor dintre om și mediu, conștientizarea rolului important pe care îl joacă un mediu curat în viața omului și sensibilizarea civică a indivizilor umani.
“Bucuria Învierii” – Ediția a VII-a 2021
Gradinita noastra organizeaza anual proiectul educativ international ,,Bucuria Invierii”. Anul acesta gradinita gazduieste cea de-a saptea editie.
Proiectul urmăreste încurajarea participării la realizarea unui schimb de experienţă între cadrele didactice în vederea stimulării interesului pentru păstrarea şi transmiterea tradiţiilor şi obiceiurilor care definesc portretul spiritual al neamului, cresterea gradului de informare, constientizare, responsabilizare si implicare a copiilor si tinerilor in actiuni specifice pastrarii si transmiterii obiceiurilor si traditiilor nationale.
Proiectul reuneste copii si cadre didactice atat din tara, cat si din strainatate ( Italia si Republica Moldova ).
ALTE PARTENERIATE
Parteneriate cu autoritatile locale:
- Inspectoratul Scolar Judetean Iasi
- Primaria si Consiliul Local Iasi
- Politia Iasi
Parteneriate cu institutii si organizatii din domeniul culturii:
- Teatrul Aschiuta
Proiecte educationale:
- Proiecte derulate in colaborare la nivel local: “Piticul de ciocolata”, “Flori Albe, Flori Galbene, Flori Negre”,
- Proiecte derulate in colaborare la nivel national: “Micii sanitari”, “Creeaza ECO”.
- Proiecte derulate in colaborare la nivel international: Learning with STEM